24. Porin: Laudato ima dvije nominacije

Nakladnička kuća Laudato nominirana je u dvije kategorije za 24. Porina: za najbolji album popularne duhovne glazbe i najbolji album folklorne i klapske glazbe.

Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
porin.org

U prepunoj dvorani Matis Apsolut Loungea u Zagrebu objavljene su nominacije u 33 kategorije diskografske nagrade Porin.

U kategoriji za najbolji album popularne duhovne glazbe nominiran je Laudatov album ''Božićne pjesme'' Čede Antolića i zbora Hrid. Producent albuma je Matija Antolić. U istoj kategoriji nominirani su i albumi ''Svake slave dostojan'' grupe Emanuel kao i ''Uskrsfest 2016.'' raznih izvođača.

U kategoriji za najbolji album folklorne i klapske glazbe nominiran je Laudatov album ''Oj, Betleme, Betleme'' Folklornog ansambla SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Producent je Dubravko Radić. U istoj kategoriji nominirani su i albumi ''50. festival dalmatinskih klapa Omiš 2016 – večer novih skladbi'' raznih izvođača te ''Korkyra Ethno – pjesme, napjevi i kolede otoka Korčule'' raznih izvođača.
 
Dobitnici prestižne statue u svakoj kategoriji proglasit će se na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

O Laudatovim nominiranim albumima
 
''Božićne pjesme'' snimljene su uživo u crkvi Kraljice svete krunice na zagrebačkoj koloniji gdje Čedo Antolić i zbor Hrid već godinama doprinose liturgijskim slavljima.

''Oj, Betleme, Betleme'' predstavlja raskoš i raznolikost božićnih napjeva iz svih krajeva Lijepe naše. ''Goranovci'' su na ovom nosaču zvuka izdvojili one pjesme koje su u pučkoj pobožnosti prisutne već stoljećima i zabilježene u zbirkama zajedno s manje poznatim lokalnim napjevima, kojima je teško odrediti nastanak, ali je njihova starina neupitna.