Društveno poduzetništvo

esf

 

KAD PLANINE PROGOVORE

    Kako je krenula sama ideja projekta?
    Inkubator izvrsnosti – prilično zvučni naziv. Možete li reći više o ovom projektu?
  Molimo Vas da predstavite svoj projekt.
Na mrežnoj konferenciji okupili smo mlade poduzetnike – don Mihovila Kurkuta, direktora nakladničke kuće 'Salesiana', Marka Paradžika, predsjednika udruge 'Obnova' te Marijetu Martić, direktoricu branda 'King's Daughter', koji su zakoračili u svijet društvenog poduzetništva.
Ana Bišćan ima 25 godina i živi u Zadru i radi u našoj tamošnjoj maloj galeriji Laudato kao asistentica u prodaji. Jedan od važnijih dijelova projekta jest pružiti priliku mladim nezaposlenima, pripadnicima ranjivih skupina.
U sklopu provedbe projekta tranformacije Laudato d.o.o. u društveno poduzeće, koordinatorica projekta Katarina Matijević sudjelovala je na sastanku podnošenja polugodišnjeg izvještaja o napretku provedbe projekata. Sastanak je održan od 13. do 14. srpnja 2021.
U prvom dijelu predstavljamo projektni tim koji je oformljen odmah po započetom projektu. Cilj je projekta tranformirati Laudato d.o.o. u društveno poduzeće, ali i promovirati koncept društvenog poduzetništva kao načina poslovanja. Tom je prigodom direktorica Laudato d.o.o.
U utorak 23. ožujka 2021. godine održana je radionica na temu zakonodavnog i strateškog okvira društvenog poduzetništva pod vodstvom dugogodišnje odvjetnice i medijatorice Ivane Panić Šušteršić, koja više od godinu dana surađuje s Laudatom.
U ponedjeljak 22.ožujka 2021.godine održana je radionica na temu računovodstva društvenih poduzeća koju je pripremila i održala Vlasta Grivičić, koja ima dugogodišnje iskustvo u vođenju i upravljanju računovodstvom.
Radionica urednika multimedije i grafike Nikole Uroića održana je u petak 19.ožujka 2021. pod temom; Audiovizualna produkcija; know-how i iskustva iz prakse. Nikola Uroić bavi se vizualima, grafičkim elementima, vodi odjel multimedije tj. cjelokupni vizual.
U petak 19.ožujka 2021.godine nastavljen je niz radionica za naše zaposlenike u svrhu jačanja kapaciteta za upravljanje društvenim poduzećem.
Prva u planu naših internih radionica u sklopu ESF projekta kojim se Laudato d.o.o. transformira u društveno poduzeće održana je u četvrtak 18. ožujka 2021. godine.
Koji iznos sredstava se odobrio i koliko dugo će se projekt provoditi?