Društveno poduzetništvo

esf

 

Naziv projekta: Uključivanje ranjivih skupina kroz transformaciju Laudato d.o.o. u društveno poduzeće
Kratki opis projekta: Problem čijem rješavanju doprinosimo je činjenica da je Laudato d.o.o. od svog osnivanja usmjeren na ostvarivanje povećane zapošljivosti i društvene uključenosti ranjivih skupina koristeći tržišne mehanizme, a istovremeno njegovi zaposlenici i nezaposleni članovi ne posjeduju adekvatne stručne i poslovne sposobnosti i vještine o društvenom poduzetništvu, potrebne za uspješno poslovanje prema društveno- poduzetničkim principima.
Ciljevi i očekivani rezultati: Cilj je zaposliti dvije mlade nezaposlene osobe pripadnike ranjivih skupina, transformirati poduzeće u društveno poduzeće, održati dva velika javna događanja na temu društvenog poduzetništva te niz manjih sastanaka sa zainteresiranim poduzećima za tranformaciju u društveno poduzeće
Ukupna vrijednost projekta: 1.197.602,05 kn (100% sufinanciranje)
Razdoblje provedbe projekta: 30.09.2020. - 30.09.2022.
Kontakt osoba za više informacija: Ines Hržica, ines.hrzica@laudato.hr

Sav sadržaj objavljen na ovoj web stranici isključiva je odgovornost Laudato d.o.o.

 

    Kako je krenula sama ideja projekta?
    Inkubator izvrsnosti – prilično zvučni naziv. Možete li reći više o ovom projektu?
  Molimo Vas da predstavite svoj projekt.
Na mrežnoj konferenciji okupili smo mlade poduzetnike – don Mihovila Kurkuta, direktora nakladničke kuće 'Salesiana', Marka Paradžika, predsjednika udruge 'Obnova' te Marijetu Martić, direktoricu branda 'King's Daughter', koji su zakoračili u svijet društvenog poduzetništva.
Ana Bišćan ima 25 godina i živi u Zadru i radi u našoj tamošnjoj maloj galeriji Laudato kao asistentica u prodaji. Jedan od važnijih dijelova projekta jest pružiti priliku mladim nezaposlenima, pripadnicima ranjivih skupina.
U sklopu provedbe projekta tranformacije Laudato d.o.o. u društveno poduzeće, koordinatorica projekta Katarina Matijević sudjelovala je na sastanku podnošenja polugodišnjeg izvještaja o napretku provedbe projekata. Sastanak je održan od 13. do 14. srpnja 2021.
U prvom dijelu predstavljamo projektni tim koji je oformljen odmah po započetom projektu. Cilj je projekta tranformirati Laudato d.o.o. u društveno poduzeće, ali i promovirati koncept društvenog poduzetništva kao načina poslovanja. Tom je prigodom direktorica Laudato d.o.o.
U utorak 23. ožujka 2021. godine održana je radionica na temu zakonodavnog i strateškog okvira društvenog poduzetništva pod vodstvom dugogodišnje odvjetnice i medijatorice Ivane Panić Šušteršić, koja više od godinu dana surađuje s Laudatom.
U ponedjeljak 22.ožujka 2021.godine održana je radionica na temu računovodstva društvenih poduzeća koju je pripremila i održala Vlasta Grivičić, koja ima dugogodišnje iskustvo u vođenju i upravljanju računovodstvom.
Radionica urednika multimedije i grafike Nikole Uroića održana je u petak 19.ožujka 2021. pod temom; Audiovizualna produkcija; know-how i iskustva iz prakse. Nikola Uroić bavi se vizualima, grafičkim elementima, vodi odjel multimedije tj. cjelokupni vizual.
U petak 19.ožujka 2021.godine nastavljen je niz radionica za naše zaposlenike u svrhu jačanja kapaciteta za upravljanje društvenim poduzećem.
Prva u planu naših internih radionica u sklopu ESF projekta kojim se Laudato d.o.o. transformira u društveno poduzeće održana je u četvrtak 18. ožujka 2021. godine.
Koji iznos sredstava se odobrio i koliko dugo će se projekt provoditi?