Događaji

Nova kuharica na hrvatskoj gastro sceni u izdanju Laudata je ‘Kuhinja sv. Hildegarde za svaki dan’ autorice Karmele Vukov-Colić. Knjiga s više od stotinu recepata književni je nastavak emisije ‘Kuhinja sv.
Izložbu postavlja likovni kritičar Milan Bešlić, a uz njega na otvorenju sudjeluju p. Marko Bijelić, upravitelj župe bl. Augustina Kažotića i Ksenija Abramović, direktorica Galerija Laudato.
Premijerno je predstavljen prvi album “Pjesme o ljubavi” kantautorice Lucije Zovko, izašao u suradnji s diskografskom kućom Laudato.
Kantautor duhovne glazbe, fra Marin Karačić, ima novi nosač zvuka pod nazivom: 'Stvoreni za mnogo više'. Drugi je to album mladog franjevačkog svećenika, nakon što je u siječnju 2015.
Kantautor duhovne glazbe, fra Marin Karačić, ima novi nosač zvuka pod nazivom: 'Stvoreni za mnogo više'. Drugi je to album mladog franjevačkog svećenika, nakon što je u siječnju 2015. godine predstavljen njegov prvijenac pod nazivom: 'U tvojim rukama', također u izdanju 'Laudata'.
  Sastav 'The Messengers' 18 godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje. Gospel i negro spiritual glazbu izvode i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način o čemu svjedoči i ovaj novi album.
Ove godine albumi u nakladi Laudata dobili su dvije nominacije u kategoriji za Najbolji album popularne duhovne glazbe.
Peti koncert 'Progledaj srcem' dostupan je od sada i na CD-u!  Zvuk i ozračje najvećeg duhovno-glazbenog spektakla u Hrvatskoj održanog 2019. godine u prepunoj zagrebačkoj Areni izdani su na nosaču zvuka. Dvostruki CD sadrži 18 pjesama, meditaciju vlč.
Na pretpremijeri u Zagrebu u srijedu 2. listopada okupili su se brojni zainteresirani za film o akciji spašavanja ratom stradale djece u Sisku 1942. godine.
Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj.
Riječ je o izložbi likovnih djela čiji su se autori predstavili samostalnom izložbom portreta hrvatskih duhovnih velikana na dosadašnjim manifestacijama Dana hrvatskih svetaca i blaženika koji se od 2009.
Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'', u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i Samostana bl. Augustina Kažotića, otvorena je u utorak 18. veljače u tome samostanu na Peščenici u Zagrebu.  
Otac Leo Patalinghug, katolički svećenik iz Baltimora, član zajednice posvećena života Voluntas Dei, vrsni kuhar, urednik i voditelj televizijskog programa, u Hrvatskoj poznatog pod nazivom Recepti oca Lea, u Zagrebu je boravio za vrijeme Međunarodne konferencije katoli
Konferencija se po prvi put održala u Hrvatskoj, u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, od 11. do 13.
Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv.
U programu su uz autoricu Ivanu Ćavar sudjelovali gvardijan samostana fra Juro Šimić, direktorica galerije i televizije Laudato Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić.
Laudato TV-a i Udruga Ime dobrote odlučni su u trajnom bilježenju sjećanja na hrabrost hrvatskih branitelja i nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.
Taj najveći godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe Crkve u Hrvata okupio je 6500 sudionika u KC Dražen Petrović, kamo su drugu godinu zaredom vodili putovi katoličke mladeži i drugih generacija iz svih dijelova Hrvatske, BiH, Njemačke i Austrije.
Na CD-u nalaze se brojne duhovne skladbe s prošlogodišnjeg koncerta održanog u Ciboni koja će i ove godine biti ispunjena do posljednjeg  mjesta.
''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' naziv je izložbe akademske slikarice Ivane Ćavar koja je otvorena u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" dominikanskog samostana na zagrebačkoj Peščenici, u nedjelju 18.
Izložba akademske slikarice Ivane Ćavar ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato" iz Zagreba i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana dr.
Svečanost proslave sv. Marka Križevčanina započela je u crkvi sv. Ane uvodnim pozdravima križevačkoga župnika Stjepana Sovičeka te sv. Križevčaninu posvećenom programu koji su izveli članovi Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić'.
Novo Bernaysovo partnerstvo  dogovorila je Maja Banovac Barić, voditeljica Centra za razvoj karijera i suradnju s tržištem, dok je uime partnera sporazum potpisala direktorica Laudato TV-a mr. oec. Ksenija Abramović.
Hrvatsko društvo katoličkih novinara u povodu 51. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija dodjeljuje nagrade i priznanja temeljem javnog poziva te pristiglih prijedloga.
O izložbi su uz autora govorili gvardijan kapucinskoga samostana fra Juro Šimić, vlasnica galerije ''Laudato'' Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević.  
Laudato televizija (LTV) ostvarila je suradnju s Fakultetom filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Treću godinu zaredom, trostruko veća publika (u odnosu na prvi koncert 2014. g.), odgovorila je na poziv i poticaj organizatora Laudato televizije (LTV), sudjelujući u gotovo trosatnom koncertu 'Progledaj srcem'.
Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskog slikara Ante Mamuše svečano je otvorena u velikoj dvorani samostana bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici u petak 17.
U prepunoj dvorani Matis Apsolut Loungea u Zagrebu objavljene su nominacije u 33 kategorije diskografske nagrade Porin.
Sav prihod od prodaje namijenjen je za Laudato televiziju.