Albumi u nakladi Laudata nominirani za dva Porina

Tko će osvojiti Porin saznat ćemo 27. ožujka 2020. godine.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Laudato

Ove godine albumi u nakladi Laudata dobili su dvije nominacije u kategoriji za Najbolji album popularne duhovne glazbe.

Za S(w)ingin' with the Messengers Live grupe The Messengers, glazbenu produkciju potpisuje producent Saša Miočić. 

Pjesme na albumu snimljene su uživo na koncertu u Kazalištu komedija u prosincu 2017. godine na kojem je sastav slavio 15 godina rada i postojanja. Uz njih je dodan i naknadno snimljen aranžman Tomislava Mihaljevića 'Hosanna&kumbaya - medley', a s kojim su se zlatni vratili s međunarodnog natjecanja zborova u Veroni, u proljeće 2018. Sastav 'The Messengers' gotovo 17 godina okuplja zaljubljenike u duhovnu glazbu i a capella pjevanje. Gospel  i negro spiritual glazbu izvode i dalje na svoj specifičan i prepoznatljiv način o čemu svjedoči i ovaj novi album.
 
Za Arena Zagreb live Progledaj srcem glazbenu produkciju i uredništvo potpisuju Goran Kovačić, Zoran Švigir i Luka Kotlar.
 
Zvuk i ozračje najvećeg duhovno-glazbenog spektakla u Hrvatskoj održanog 2019. godine u organizaciji Laudata u prepunoj zagrebačkoj Areni izdani su na nosaču zvuka koji sadrži 18 pjesama, meditaciju vlč. Borisa Jozića i molitvu za domovinu fra Joze Grbeša. Uz orkestar i brojne izvođače s kojima je u glas te večeri pjevalo 18 tisuća posjetitelja na CD-u se mogu čuti Rafael Dropulić, Hanna Polhe i sestre Halužan, Alan Hržica i Ana Rucner, Zbor Mihovil, Redovnički band aid, fra Marin Karačić, grupe Emanuel i Božja pobjeda, sestre Palić i Toni Cetinski.
 
Spomenimo da su uz album 'Progledaj srcem' i S(w)ingin' with the Messengers grupe The Messengers u istoj kategoriji nominirani Gospel on Guitar izvođača Andreja Grozdanova & World guitarists i album Uskrs fest 2019. s raznim izvođačima.
 
Što je uspjeh? Lijepo je biti uspješan i dobiti priznanje struke. Majka Angelica, naš veliki uzor u našem djelovanju, utemeljiteljica EWTN-a, najveće katoličke TV na svijetu, uvijek je govorila: 'Napravili smo veliki uspjeh ako smo danas dotaknuli jednu dušu'. Bog kroz pjesmu dotiče duše i nas vodi ta nakana... Kao nakladnik sada već osamnaest godina podupiremo duhovnu glazbu jer Njega želimo proslavljati i dati mu hvalu za divna djela koje čini po ovoj glazbi, a duše, koliko je to do nas, Bogu i Crkvi privoditi. To je naš najveći uspjeh koji nadilazi ovozemaljska rangiranja i uistinu ostaje za vječnost.
 
- S geslom Laudata 'Dobro mijenja sve' želimo i dalje promicati ono što je istinito, lijepo i dobro. U duhu Isusa Krista koji nam je sebe takvoga objavio - kao Istinu, Ljepotu i vrhovno Dobro! Neka nas sve po slušanju ovih albuma dohvate milosti našeg Gospodina, zahvati sila Duha Svetoga u poticaju da budemo i dalje Njegovi vjerni suradnici, nasljedovatelji i svjedoci - poručila je gđa. Ksenija Abramović, direktorica Laudata.
 
Albumi u nakladi Laudata nekoliko puta su bili nominirani, a dva albuma su i osvojila nagradu Porin za najbolji album duhovne glazbe. Album Adventske pjesme - Pjesme u Došašću Matije Antolića, u nakladi Laudata, dobio je Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe 2015 godine.
 
Album 'Čedo Antolić i Zbor Hrid – 'Božićne pjesme', nagrađen je Porinom za najbolji album duhovne glazbe 2017. godine.

Laudato je nakladnik 75 albuma duhovne glazbe.
 

Fotogalerija