Održana prva radionica u sklopu ESF projekta

Gošća je bila talentirana umjetnica Dunja Cossetto

Autor
Laudato
Fotograf
Laudato

Prva u planu naših internih radionica u sklopu ESF projekta kojim se Laudato d.o.o. transformira u društveno poduzeće održana je u četvrtak 18. ožujka 2021. godine. Gošća je bila umjetnica Dunja Cossetto, ženu izrazito mladog duha, koja o svom poslu govori s neopisivom ljubavlju, strašću i radosti. Tema radionice bila je izrada sakralne umjetnosti, suvenira, slika, nakita, zdjela, križeva i mnogih drugih umjetničkih unikatnih proizvoda.

Ono što Dunju Cossetto najveći dio njenoga života ispunjava je upravo rad sa staklom, s kojim je naknadno spojila keramiku. I dok su joj drugi uspješni umjetnici govorili da je nemoguće spojiti staklo i keramiku u jedno, njena vjera, ustrajnost i odvažnost dokazale su da je sve moguće. Prenijela nam je svoje znanje i kompetencije. Staklo peče na 840-880°C od 2-3 sata ovisno o veličini stakla. Njeni cijenjeni i jedinstveni radovi prodaju se u galerijama Laudata te na web shop-u: webshop.laudato.hr

Izuzetni predivni neodoljivi križevi u staklu, zidni križevi, privjesci za lančiće, prsteni... Satima i danima poslije radionice ostali smo nadahnuti, inspirirani i motivirani. Potpuno zatečeni ljubavlju, ljepotom stvaranja, izuzetnim talentima i neopisivom upornošću, strasti prema umjetnosti.

Novac joj nikada nije bio motivacija, kaže da se mora u srcu stvoriti nešto zbog čega će vam srce zatreperiti, a njeno srce već dugi niz godina treperi za sakralnom umjetnošću.
Svi sudionici radionice stekli su znanja o procesu nabave, izrade i proizvodnje nakita, suvenira i ostalih umjetničkih predmeta, a prodavačica je govorila i o prodaji i ostalim aktivnostima Galerije.

 

Fotogalerija