Likovne radionice

„Djeci smo putem likovne radionice 'Volim Crkvu' osvijestili njihovu pripadnost Crkvi“, istaknula je sestra Katarina Piškorić, ravnateljica vrtića „Sveta Mala Terezija“ u kojem se u srijedu, 15. svibnja, održala peta u nizu radionica.
„Djeca su odlično sudjelovala na likovnoj radionici, s njima je uvijek interesantno, a osobito na ovogodišnju temu 'Volim Crkvu'. Jako sam zadovoljan“, istaknuo je akademski umjetnik Tomislav Buntak, voditelj četvrte likovne radionice.
„Djeca su bila super i jako dobro su se prilagodila temi likovne radionice 'Volim Crkvu'. Vidi se da djeca razmišljaju srcem“, istaknuo je akademski umjetnik Svebor Vidmar, voditelj treće u nizu likovnih radionica održane u petak, 10. svibnja, u vrtiću „Sv. Josip“ u zagrebačkoj Granešini.
Šarenilo boja i cvjetova različitih oblika i veličina imali su prilike vidjeti posjetitelji izložbe „Cvijeće za Mariju“ koja je otvorena u subotu, 26.
Ružice za nebesku majku Mariju od kolažnog papira radila su djeca predškolske dobe u zagrebačkom vrtiću „Sunčev sjaj - Nazaret“ u ponedjeljak, 14.
Mnogi umjetnici ponekad zažele slikati kao djeca u potpunosti posvećeni svome radu i sa srcem za što često puta nemaju vremena i zbog čega su žalosni, rekao je u razgovoru s djecom u zagrebačkom vrtiću „Marija Petković“ istaknuti slikar i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti docent Tomislav
Dječja grupa "Loptice" u zagrebačkom vrtiću "Sv. Vinko" pod vodstvom akademske umjetnice Maje Vidović vodenim je bojama slikala cvijeće. Likovna radionica, koju je organizirao Laudato, prošla je u veseloj atmosferi i zabavi.
„Umjetnica Petra Lidia Ševeljević je govoreći o svojem pozivu i onome što voli slikati, motivirala djecu da i njihovi radovi budu puni topline i ljubavi prema cvijeću, a u obraćanju djeci zračila je bliskošću“, istaknula je pedagoginja Katoličkih vrtića Brankica Blažević osvrćući se na drugu liko
Prva likovna radionica, u sklopu projekta „Cvijeće za Mariju“ koji zajednički organiziraju Laudato i Katolički vrtići grada Zagreba, a koju je održao međunarodno nagrađivan ilustrator Svjetlan Junaković u ponedjeljak, 7. svibnja, u vrtiću „Sv.