Hrvatski svetci i blaženici

Riječ je o izložbi likovnih djela čiji su se autori predstavili samostalnom izložbom portreta hrvatskih duhovnih velikana na dosadašnjim manifestacijama Dana hrvatskih svetaca i blaženika koji se od 2009.
Retrospektivna izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'', u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'' i Samostana bl. Augustina Kažotića, otvorena je u utorak 18. veljače u tome samostanu na Peščenici u Zagrebu.  
Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv.
U programu su uz autoricu Ivanu Ćavar sudjelovali gvardijan samostana fra Juro Šimić, direktorica galerije i televizije Laudato Ksenija Abramović i likovni kritičar Stanko Špoljarić.
''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' naziv je izložbe akademske slikarice Ivane Ćavar koja je otvorena u multimedijalnoj dvorani "Dominik Barač" dominikanskog samostana na zagrebačkoj Peščenici, u nedjelju 18.
Izložba akademske slikarice Ivane Ćavar ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato" iz Zagreba i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana dr.
Svečanost proslave sv. Marka Križevčanina započela je u crkvi sv. Ane uvodnim pozdravima križevačkoga župnika Stjepana Sovičeka te sv. Križevčaninu posvećenom programu koji su izveli članovi Udruge za promicanje znamenitih Križevčana 'Dr. Stjepan Kranjčić'.
O izložbi su uz autora govorili gvardijan kapucinskoga samostana fra Juro Šimić, vlasnica galerije ''Laudato'' Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio provincijal Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šarčević.  
Izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskog slikara Ante Mamuše svečano je otvorena u velikoj dvorani samostana bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici u petak 17.
U sklopu 32. Redovničkih dana u Splitu, glavnoga godišnjeg okupljanja hrvatskoga redovništva, u petak 23. rujna 2016. otvorena je izložba ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskoga slikara Ante Mamuše. Izložba je otvorena u Galeriji ''Fr.
  Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" akademskog slikara Ante Mamuše svečano je otvorena u Muzeju grada Trogira u petak 13. srpnja, uoči blagdana najstarijega hrvatskog blaženika Augustina Kažotića.
Molitvenim, književnim i glazbenim programom posvećenim sv. Marku Križevčaninu, misnim slavljem koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup mons.
To je ujedno i zadnja postaje izložbe ''Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' oblikovane za 7. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.
Izložbu su, uoči dolaska neraspadnutoga tijela drugoga proglašenog hrvatskog sveca Leopolda Bogdana Mandića u Hrvatsku, zajednički organizirali Galerija hrvatske sakralne umjetnosti ''Laudato'', Hrvatska kapucinska provincija sv.
Na blagdan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u četvrtak 18. veljače 2016. u dominikanskom je samostanu i župi bl.
U programu su uz autore sudjelovati voditelj galerije fr. Ivan Iko Mateljan, vlasnica galerije „Laudato“ Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, dominikanski provincijal fr.
Izložba akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića svečano je otvorena u Muzeju grada Trogira u petak 31.
Svečanost proslave bl. Alojzija Stepinca započela je u crkvi sv. Ane uvodnim pozdravima križevačkoga župnika Stjepana Sovičeka te bl. Stepincu posvećenim pretprogramom koji je izvela Obiteljska zajednica križevačkih župa.
Izložba akademskog slikara Matka Antolčića "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti "Laudato" na početku jubilarne desete dominikanske "Korizme na Peščenici" u srijedu 18.
Nakon svečanoga euharistijskog slavlja u nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u blaženikovu rodnom Trogiru na njegov blagdan u nedjelju 3.
 U sklopu manifestacije 6. dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima otvorena je u organizaciji galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“ izložba slika „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" akademskoga grafičara Matka Antolčića u četvrtak, 22.
Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" autorice Maje Vidović otvorena je u ponedjeljak 18. veljače 2013., na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica, u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, na zagrebačkoj Peščenici.
Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu", u organizaciji galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“, otvorena je u četvrtak, 24. siječnja 2013., u Gradskom muzeju Križevci, u sklopu 5. dana hrvatskih svetaca i blaženika.
Izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" otvorena je u četvrtak, 23. veljače u galeriji Laudato Corde u Kvaternik Plazi u Zagrebu. Riječ je o izložbi crteža s likovima najvećih hrvatskih duhovnih velikana viđenih umjetničkim očima hrvatskih umjetnika.
U sklopu 4. dana hrvatskih svetaca i blaženika u četvrtak, 26. siječnja 2012. u organizaciji Laudata otvorena je izložba "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" u Gradskoj galeriji u Križevcima.